Pony Power voor Kids

PONY POWER VOOR KIDS

 

Balans, meer zelfvertrouwen en steviger in je schoenen staan, dat is wat een cursus Pony Power kinderen geeft. In de cursus gaan we samen met andere kinderen en de pony’s werken aan een aantal thema’s.

 

  • Zelfvertrouwen
  • Weerbaarheid
  • Grenzen aangeven
  • Samenwerken
  • Positief gedrag
  • Omgaan met emoties

 

In een Pony Power voor Kids cursus leren kinderen alles over lichaamstaal en over de effecten van gedrag van zichzelf en van anderen. Ze doen oefeningen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en het aangeven van grenzen gemakkelijker wordt. Ook leren ze om te gaan met gevoelens en emoties. En dat doen ze met hulp van paarden.

 

Paard als leermeester
Kinderen en paarden zijn een heel sterke combinatie. Kinderen voelen zich bij een paard al snel vertrouwd en durven meer van zichzelf te laten zien. Van nature is een paard een kuddedier dat heel graag samen wil werken. Maar daar is ook duidelijkheid voor nodig. Een paard verlangt een sterke leider. Niet zo zeer fysiek, maar wel mentaal. En die zelfverzekerdheid is iets waar bijvoorbeeld hooggevoelige kinderen in het dagelijks leven moeite mee hebben.

Duidelijk zijn in wat je wilt en je eigen grenzen aangeven is niet zo makkelijk als je erg gevoelig bent voor de emoties van een ander.  Door veilig te oefenen met de paarden kunnen ze ervaren wat werkt en wat niet. Dat maakt het makkelijker om het ook later in de praktijk toe te passen met andere kinderen en volwassenen.

 

Cursus opzet
De cursus heeft een heel praktisch karakter. Het draait om doen, ervaren en beleven. Daarvoor werken we hoofdzakelijk samen met de paarden. Maar er is ook een praktisch werkboek waarin we tijdens de cursus werken en waar je ook thuis mee aan de slag gaat.

Cursusduur: 5 lessen van 2 uur en een terugkomdag
Kosten: €325