Training Het Gevoel Xtra Cool

De gevoelstraining “Het Gevoel Xtra Cool” leert kinderen tussen de 6-9 jaar de basis van gevoelens en emoties. Dus wat gevoelens en emoties zijn, wat ze je vertellen en waar je ze kunt voelen. En zeker ook hoe je ze kunt uiten in mimiek, lichaamshouding en hoe je erover kunt vertellen bij ouders, leerkrachten, vriendjes en vriendinnetjes.

In deze tijd ligt de nadruk veelal op leren en presteren. Er worden hoge eisen gesteld en ook kinderen hebben al drukke weekprogramma’s. Zij hebben daardoor minder tijd om hun lichaam en alle gevoelens die erbij horen te ontdekken en een gezonde relatie tussen lichaam, zintuigen, gevoelens en verstand te ontwikkelen. Ook de weinige tijd en rust om indrukken te verwerken kan spanning opleveren en verlegenheid, agressie, pestgedrag etc. in de hand werken.

“Het Gevoel Xtra Cool” draagt bij aan emotioneel evenwichtige kinderen die in contact staan met hun gevoelens en hun “eigen” ik. Zij kunnen grenzen aangeven en uiting geven aan wat er in hen omgaat en zijn niet bang dat te laten zien. Niet alleen prettig voor de kinderen zelf, maar zeker ook voor hun ouders en leerkrachten!

 

Praktisch:

De cursus bestaat uit 10 lessen van 60 minuten.

Voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar (groep 3 t/m 5).

Bij de training hoort een werkboek waar ze thuis mee aan de slag mogen.

Bij deze training worden geen pony's ingezet en zullen plaatsvinden in een (gym)zaal.